Brev 01-02-2009

 

Shanghai, Januar

Hej alle sammen

Med Julen og vores Nytår bag os, har vi taget hul på et nyt år. Et år der vil byde på mange nye udfordringer for os alle sammen.

Vi kom ind i det nye år med rejsen til Phillipinerne og Hong Kong, ja Hong Kong kunne man nok godt lige klare en gang til, men så skal den store pengepung nok med.

Januar har været en hård måned for Julie, med hele 3 ugers eksamen, hun skulle op i alle fag og i hele pensumet over de sidste 1½ år, desværre for Julie, har hun jo kun været der i et ½ år. Det gik ok, det taget det i betragtning. Julie var glad, da vi kom til Kinesisk Nytår, nu skulle hun slappe af, men nej, der var lige lidt hænge partier, og så skulle der skrives ansøgninger til skoler i Danmark. Men der har da været plads til et par byture både med klassekammeraterne og med Kristian og Emilie, der kom på besøg fra Tianjin.

Emma hygger sig som sædvanligt, i skolen går det fint, hun er så småt begyndt at læse og det sproglige er intet problem, hvad enten det er på engelsk eller dansk. Der bliver også tid til at svømme i klubben, hvor hun nu kan svømme 200 meter uden vinger. På skolen var der kineser dag, hvor hun som de andre var klædt i kineser tøj. Emma og jeg har lavet pandekager og det blev også en tur ud og kikke på kinesiske drager og løver.

Sanne træner flittigt i klubben, hvor hun nu går til Combat træning, kick boxning, step, body pump, maskiner og fra næste uge også tennis. Sanne har også lavet nogle gode middage til nogle af vores gæster i løbet af måneden, nej hun har ikke glemt at lave fin mad, nærmest tvært imod. Det er også blevet til et par byture med veninderne, da vi var oppe i Tianjin. Emma og Sanne var også en tur ude at spise frokost med Ma Li og Guo, da vi var i Tianjin på NNE Pharmaplans familiedag. Ma Li var meget glad for at se Emma, som hun ikke havde set siden vi rejste derfra i sommers, Emma var også glad for at se hende og Guo.

NNE Pharmaplans familiedag var udmærket, med lidt optræden for børnene, lidt sang og så lige Lucky draw, hvor jeg vandt en bordovn. Den blev dog givet videre til en der ikke havde en oven i sit hjem.  Ud over familiedagen blev der tid til en bytur og brunch på hotel Niko, virkelig godt.

Jeg var en tur i Danmark for at lave et review af noget arbejde, vi havde lavet sammen med vores tyske kollegaer. Der blev også tid til at hilse på familien og nogle af vennerne. Det var rigtig dejligt at være hjemme, det synes familien også da jeg kom tilbage med masser lækkerier, som ost, spegepølse, lakrids, og karameller.

Desværre blev der ikke tid til at komme på jagt, men det må jeg jo ha til gode til jeg kommer hjem.

I kinesisk Nytår har vi haft besøg af Karin, Anton, Kristian, Emilie og Sebastian. Julie tog sig pænt af Emilie og Kristian, der fik set byen, både om dagen og natten. Vi tog så Karin, Anton og Sebastian med til den gamle by Zhujiojiao, Shanghais Venedig. heldigvis kan vi finde noget nyt at se hver gang vi er der, og års tiden skifter også, ligeså byen. Sanne havde dem også med en tur på The Bond og over på Pudong.

Endelig kom kinesisk nytårs aften, som vi aldrig før har oplevede, da vi altid har været ude at rejse. Der blev fyret meget krudt af og det var flot at se.

Nu er ferien snart omme og vi kan se frem til en hård februar måned, med masser af arbejde, men heldigvis kan jeg også se frem til en rejse til San Francisco sidst på måneden, hvor jeg skal på kursus i projektledelse.

Kan i nu alle have det godt til næste gang.

Mange kærlige hilsen

Emma, Julie, Sanne og Lars

 

Tilbage