Brev 01-01-2009

 

Shanghai November

Hej alle sammen

Julen nærmere sig med hastige skridt, her i Shanghai har vi allerede været til de første to velgørende jule basarer. Den første var i Dansker foreningen, hor der var alt hvad et dansk hjerte begærer. der var stillede en dansk pølsevogn, hvilket nok var det største hit, efter køen at dømme. Dejlig danske hotdog , med det hele. Der var også en bod med dansk smørrebrød i lange baner, og der manglede ikke noget. Ligeledes var der en masse boder med juleguf, lege for børn, æbleskiver og gløg. Jeg tror vi spiste for tra dage, for man blev nød til at smage det hele. Der var og jule lotteri, og jeg vandt en førstehjælps taske fra first hospital i Shanghai.

Sanne havde besøg af Marianne fra Beijing, og de havde aften forinden været på bytur i Shanghai natteliv. Det var ikke gået still af sig. Det startede med at Samne hentede Marianne i Hongtiao lufthavn, hvor de som alle fine mennesker sad og drag champange på bagsædet mens chauføren kørte dem til en fin restaurant. Efter alt for meget mad, gik turen til diverse barer, som jeg tror de ville prøve at tørlægge. Chauføren ventede på dem så han kunne køre dem på Diskotek, så blev han sendt hjem. Da de kom hjem tidligt næste morgen kunne Sanne ikke finde sine nøgler , så jeg skulle lige vækkes. de fik da lige et par timers søvn inden Emma mente det var tid til at vække Mariann,

Jeg har været etd par gange i Tianjin i dnne måned og tager også turen derop i morgen. Det er lidt træls, men sådanne er det. Ellers går det godt på kontoret, hvor jeg er igang med at ansætte folk sammen med de forskellige dicipliner. Vi skal op og være 50 ingeniører i løbet af næste år, så planerne fejler ikke noget.

Julie har det bedre i skolen hvor de har slækket lidt på diciplinen og begyndt at koncentrere sig mere om det boglige. I denne weekend er hun på overlevelses tur oppe i bjergen med rygsæk, telt og kogegrej. De sidste forlydner derfra går på at hun har mange vabler, det var hundekoldt (0 grader om natten) at hun havde nåede toppen på over 2500 m. Jeg håber jeg kan nå at få lidt billeder og øjenviden beretninger med inden redaktions deadline i aften. (Jeg nåede at få billederne med, men de må tale for sig selv, da Julie er så træt, udkørt og hun siger hun skal i hverttilfælde ikke være soldat).

Emma hygger sig meget i skolen og lærer en hel masse for tiden, der går ikke en dag uden at hun synger en ny sang, enten på engelsk, kinesisk eller dansk. Claus måtte stå for skud over skype i går, hvor hun sang hele fire sange for ham. Ellers er hun begyndt at læse små bøger, med små sætninger på engelsk, skolen går meget op i det og der skal øves hver dag i ca. 15 minuter.

 I går startede dagen med at vi alle (minus bjergvandren) var hos tandlægen.Emma synes det var sjovt og fik selvfølgelig gaver med hjem, fordi det var første gang (i Kina). Senere skulle vi ned og vaccineres, det var mindre sjovt, da vi skulle have tre stik. Efter det gik turen ud til Emma skole til den helt store Jule basar, med masser af boder med mad fra hele verden, julegotter, tøj ogmasser af aktivteter. Igen var jeg hældig og vinde en meget stor wok, med masser af ting i.

Ellers har vi været på stofmarkede og købe sjorter, fraker og bukser, alt sammen skrædersyet.

I dag er de første adventsgaver blevet åbnet og julepynten er kommet op. I eftermidag kommer en af Emmas klasseammerater hjem til os med sin mor og far, så skal der bages brune kager og drikkes gløg.

Vi håber at i alle har det godt i Dannark og hvis vi ikke snakkes ved må i ha ie rigtig glædelig Jul samt et godt Nytår.

Selv skal vi på Phillipinerne i julen og Hong Kong i Nytåret, hvilket vi glæder os meget til.

 

Mange kærlige julehilsner fra os til jer, Emma, Julie, Sanne og Lars

 

Tilbage