Brev 01-10-2008

 

Shanghai September

Hej alle sammen

September startede med at Emma og Julie skulle begynde i skole. Emma var flot i sin nye skole uniform, og hun glæde sig. Emma gik direkte ind og legede som hun altid havde gået i den klasse. Det var være med julie hun ville slet ikke hører at hun nok skulle sætte sin uniform, skjorte og slips, lidt bedere. Det fik hun også hører for de næste fjorten dage, med flere skriftelige advarsler.

Nu er der gået en lille måned og hun har vænnet sig til at de har deres regler, om man kan lide dem eller ej, så skal de følges. det har dog hjulpet at hun har fundet en masse gode venner og veninder.

Jeg havde fødselsdag den 9 september , men det var ikke meget vi fik fejret den dag for jeg kom først hjem kl. 21:30, da jeg var i Tianjin og arbejde på et projekt. Men næste dag fik jeg gaver af Emma, Julie og Sanne, da hun jo sov da jeg kom hjem. Jeg fik heldigvis også en masse dejlig mails fra familien og vennerne, det var jo dejligt.

Emma var til børnefødselsdag hos vores underbos datter Frankei, festen blev holdt over i klubben, der var nogle der malede alle børnene, der var masser af aktiviteter og lege. Jeg tror de alle hyggede.

Sanne er startede til tennis, på et hold med fire andre, jeg tror hun er glad for det. Ellers træner hun maskiner over i centret, hvis hun ikke lige er ud at shoppe i Shanghai.

Vejret er begyndt at ændre sig til det bedre, det er ikke længere så fugtigt og stegende varmt. Det er behagligt og dejligt dansk sommervejr 20- 25 grader.

Vi fik også besøg af en af mine kolegaer fra Tianjin, der kom med sin kone og deres søn. De var virkelig begejstret for componden, og Scott skulle prøve alle swimming poolne, tennis, bordtennis osv.

Første dag var jeg med dem inde i Shanghais gamle bydel, hvor vi gik rundt og kikkede i de gamle gader. Derefter gik vi ned på the Bond (havnefronten). Efter en lang tur op af hovedstrøgget, var det tid til at komme hjem og spise store bøffer fra grillen, samt salat og flødekartofler. (før vi vidste at det var fyldt med Melamin).

Dagen efter var vi en tur ude i en af områdes vandbyer (Shanghais Venedi), byen hedder Zhujiajiao og ligger kun en ½

time fra hvor vi bor. det var en stor oplevelse at se den gamle by, når først m,an kommer væk fra hovedstrøgne med alt kineser skramlet var der smukt at gå rundt. Vis sejlede gennem gadeqne , spiste ned til vandet og fand en lille hyggelig cafe, hvor vi fik kaffe og Emma og Skot kunne sidde ud ved vandet og prøvede at fiske.

Weekenden efter var det Emma, Sanne og min tur til at tage i den gamle bydel, der var så mange mennesker at Sanne hurtigt fik nok og ville ud, på vejen ud så vi et skygge teater, det var Emma meget betaget af og det endte med at det var hende der stod og bevægede dukkerne med dukkeføren. Da vi kom ned til bilen fik vi øje på et stort stofmarkede, vi gik ind og der gik ikke lang tid før Sanne havde købt og en sort kineserjakke. Det var et stort sted og der var masser af fine sager, det vare nok ikke længe, før vi skal ind og ha syet skjorter, jakkesæt og måske en pæn frakke.

Det blev hverdag igen og jeg skulle igen til Tianjin, for at arbejde, min afdeling havde møde hele dagen, men jeg havde ikke tid til at deltage, men sidst på dagen skulle de ud på en tur i Tianjin's gamle concessions område. jeg tog med på turen da jeg aldrig før havde været med på den. Vi var rundt og besøge mange af de gamle huse, et af dem var Den sidste kejser, Pu's hjem efter at han blev sat fra magten i 1910. Efter 4 timers meget interessat tur rundt i Tianjins gamle kvartere endte vi på en dejlig restaurant i det engelske kvarter.

Endelig blev det Emmas 5 års fødselsdag, hun havde virkelig glædet sig, da vi skulle ind og synge fødselsdagssang,var det kun ræve søvn, der mødte os for hun var så spændt. Vi fik sunget fødselsdags sang både på engelsk og dansk. Emma kunne slet vente med at få gaverne åbnet. Tak for alle gaverne i har sendt.

Senere på dagen tog Sanne ned til Emmas klasse med en kagebjørn. Det var sjovt at se Emma dele kage ud, det gik hun virkelig op i. Jeg tog ned og mødte Sanne, da jeg også gerne ville se hvordan det fungere i klassen. Da alle havde spist kage skulle de ud og lege, vi ville så tage Emma med hjem, men hun ville blive i skolen.

Om lørdagen tog vi rn tur i Shanghai Zoo, det var noget helt andet en Tianjin Zoo, der var meget grønt, dyrene havde fine indhegninger, storre bure med glas for, så folk ikke kan smide ting ind til dyrene. Der var også rigtig mange dyr, mange flere end i Danmark. Det er altid svært at sige om dyr i fangeskab, har det godt, men de gav dem nogle gode betingelser. Det var en god tur, der endte over i Hong Mei Lu, en restaurantgade, hvor vi spiste Spansk Tapas, ikke den bedste, men ok.

Søndag var Sanne i sving fra morgenstunden med at lave to store kager, mufins, sandwich og kylling spyd. (desværre er der ikke meget appetit i de små) Kl. 2 skulle Emmas klasse komme til børnefødselsdag. Der var rigtig gang i flere af drengen, fuld fart frem, men der var også et par forsigtige der bare sad alene og legede, de var nye og forstod ikke engelsk. Sjovt nok var det deres forældre der bare afleverede børnene og gik, for at komme 3 timer efter og hente dem igen. Hvorimod dem der fungerede bedst, der blev forældrene og snarkede. Julie og Jeg lavede balon dyrog svær (det var dem der hittede mellem drengen). Alt legetøjet var ude, det er jo sjovere at lege med andres legetøj. En god dag, men det er utroligt hvor træt man kan blive på tre timer.

Nu må i hygge jer med billederne til næste måned

Mange Hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

Tilbage