Brev 01-07-2008

 

Shanghai Juni

Hej alle sammen

 Tiden er kommet hvor vi skulle sige farvel til alle vi kendte i Tianjin. Der var dem vi var ude med for os selv og så var der alle dem vi inviterede til et brag af en farvel fest. Vi holdt vores farvel fest sammen med Helle, der var udstationeret fra Vestas. Vi havde vallgt at få alt maden udefra, ligeledes blev øl, vin og vand leveret til huset. Alt det sprut vi havde blev sat frem + lidt til. Vi regnede med at der nok kom en små 60 stykker, men i løbet af aften var der over 80 mennesker. Der blev spist, drukket, danset og fortalt masser løgn historier, og som tiden gik o forsyningerne svandt blev hele verdens situationen også klaret. Det var en brag af en fest, som først ebbede ud omkring kl 4:30 om morgen. Inden sanne gik i seng rydede hun lige det værste væk og da jeg stod op sammen med Emma, vaskede jeg alle gulven, det trængte de til. Lidt havemøbler, flasker og andet løsgods skulle lige hentes i naboens have, inden de kunne slå græs der.

Vi fik nogle rigtig flotte ting gæsterne; en bog om Tianjin i gamle dage til nu, en stor læder kuffert, to små kasser (som sanne samler på ) og en stor rund glasplade så vi selv kan invitere på kinesisk. Der var heller ikke holdt tilbage på de våde varer; 15 flasker vin 120 3/4l Tianqio øl og 15 flasker sprut (incl. en masse god whisky). Maden var rigtig god og der var rilligt, det kom over fra Hanks.

Julie vlev færdig med skolen, og det gik rigtig godt, karakterene var i top og hun fik en reward Honer roll for et højt gennemsnit..

I løbet af ugen kom de og pakkede vores ting der skulle sendes til Shanghai, pludselig var huset tomt, tilbage var kun de møbler og ting der hørte til huset. Det var trist at tænke sig at 2½ år var gået og nu skulle vi ha været hjem. Det blev også en trist ting at sige farvel til MaLi og Gou som meget trofast havde gjort vores liv, så meget nemmere og været som et par extra bedsteforældre for Emma. Der blev knebet nogle tårer, da vi blev afleveret i Tianjin lufthavn.

Julie blev i Tianjin, der var flere der skulle siges farvel til og det mente hun hun mindat skulle bruge en uge til. Hun flyttede over til Seung Soo og hans mor. Det blev vist en fornøjelig uge hun havede med veninder og venner,

Da Sanne Emma or jeg ankom til Shanghai, tog vi til Racquete club for at modtage vores nye lejlighed. Jeg tror vi havde glemt hvor stor den var. efter en halvtime var vi klar til at kører i IKEA, for at handle møbler. Det er altid sjovt at møblere med nyt, hvis de alså bare har det hele hjemme. Hvis de ikke har det på lager, kan man alså ikke bestille det men må komme tilbage når det kommer igen, og så må man johåbe at der ikke er andre der har købt det. Vi fik dog købt det meste, alt blev afleveret til levering  og samling (det var for blligt til at skulle slås med, og så mangler der jo altid en skrue eller noget er gået i stykker) dagen efter. Om tirsdagen kom så alle vores egne ting og så kunne udpakningen begynde. Det er ikke papir man spare på når det skal pakkes ind, det blev til næsten 10 m3, da vi havde samlet alt papiret og pappet sammen.

Jeg startede om onsdgen på arbejde, det var et dejligt kontor til små 16 personer, men der var kun vores assistent på kontoret. Det ligger i den gamle del af Hongqio. Jeg har hver frokost gået mig en tur for at finde ud af lidt om områdt. Vi har fået en ny chaufør og en ny bil på Shanghai nummerplader (ellers må man ikke kører ind til byen af motorvejene).

Nu hvor vi var kommet på plads, kunne vi fejre sankt hans arrangeret af et nystiftede dansk kirkeråd i Shanghai (de er ved at få en dansk præst til Shanghai). Det blev holdt i Racquet club, så det kunne ikke være nemmere. Der var arrangeret hekse lavning for børnene, de skulle så lave deres egen heks til bålet, der var en dejlig buffe med grill mad og fri flow af øl og vand.

Efter maden og efter at natten sænkede sig blev der trationen tro holdt båltale og sunget sange. Alle de mange hekse blev sat på bålet og det blev tændt. da der kun var glødertilbage, skulle alle børnene stege snobrød. det var en rigtig god aften hvor vi mødte en masse søde mennesker. Vi sad også sammen med Michael og Lotte som ti år tidligere afløste mig i Tianjin. De var efter deres 2 år der flyttede videre til Shanghai og aldrig vendt hjem (i hvert tilfælde ikke endnu).

Som i kan se af de mange billeder, er det en stor lejlighed med hele 4 badeværrelser, Julie har sin helt egen lille etage med en lille stue/kontor og sveværrelse. vi er sikker på at hun vil blive glad for det når hun nu finder sig til rette i den ny skole med nye venner.

Endelig kom Julie ned til os i Shanghai, hun havde fået lov til at tage Seung Soo med sig inden han skulle flyttetil USA for at studere økonomi og bussiness. De to turtelduer hyggede sig helt til Seung Soo skulle hjem, så faldt helle verden sammen.

Vi har i denne weekend haft det første dejlige vejr uden regn, det blev en tur i trænings centret, den inden dørs pool, og ved strand poolen om søndagen efteren dejlig brunch på teressen. Jeg mødte nogle dansker ved poolen, der spurgte om jeg ikke ville være med til at spille fodboldt, det gjorde de hver søndag kl. 14:30. Jeg mødte op og spillede mine første kampe efter mere end 20 års pause. Det var veldig sjovt, men hårdt . Vi spillede mod to hold, bestående af alle trænerne fra klubhuset (fitness, svømning, tennis m. fl.) En god dag er blev afsluttede med en gang mad fra grillen på teressen.

Tiden er inde til at sige farvel fra vores nye hjem i Shanghai, vi har det alle fire godt, og så ses vi nok snart i Danmark. Turen går hjem på fredag d. 4 juli, for mit vedkommende kun for en uge, men Sanne, Julie og Emma bliver hjemme i 7 uger. Jeg kommer hjem igen i August, hvor jeg er så heldig at jeg skal på bukkejagt i Sverige. det glæder jeg mig meget til.

Kan i alle ha en rigtig god sommer, vi håber vi når at ses i Danmark i sommer, men ellers er i velkomne i Shanghai i løbet af efteråret.  

Mange Hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

Tilbage