Brev 01-06-2008

 

Tianjin Maj

Hej alle sammen

Maj måned har været lidt speciel, for nu skulle vi endelig beslutte os om vi vil sige ja til tilbudet om et par år i Shanghai.

Da det var meget svært for Julie at finde ud af hvilken skole hun ville på, blev vi nød til at tage til Shanghai. Vi besøgte en amerikansk inde i Hongtiao (nær lufthavnen) området og en Engelsk ud i Minhang (ved alle de gode componds). Det endte med at Julie syntes bedst om den Engelske også fordi den lå nærmest Racket Club (den compond, vi senere valgte at bo i.

Den engelske skole har skoleuniform, men for de store elever er det sidste år de skal gå i den, så Julie mener hun nok skal klare det.

Vi boede ude i Racket club, en rigtig dejlig compond, med masser af grønne områder med vand og vandfald. Der er også alle de sports faciliteter man kan tænke sig samt swimming pools, restaurant supermarked mm. Rigtig lækkert. Der er desværre kun et par få billeder da Sanne fik smidt kamera væk med alle billederne.

Mere om det i næste måned, vi flytter derned om 14 dage, den 15. Juni. Vi glæder os meget.

Da vi kom hjem fra Shanghai var der lige en lille 80er fest på Sheraton, hvor der blev samlet ind til jordskælv offer.

Vi havde som i ved et meget stort jordskælv i det sydlige Kina 1500 km fra os. Det var så kraftigt at selv i Tianjin evakuerede vi vores bygning ved de første rystelser. Vi vidste jo ikke om det var Tinjin der var ved at blive ramt. Vores kineser var hurtige til at sige at alle skulle ud da det hele begyndte at ryste. Flere af dem havde jo oplevede det største jordskælv i Kina, i netop Tianjin hvor mindst 250.000 mennesker blev dræbt i 1976.

Der blev samlede 20.000 CNY ind den aften. På kontoret samlede vi 106.000 CNY ind. Det beløb blev fordoblet af firmaet i Kina og NNE i DK hævede yderligere med 106.000, så der blev overført 318.000 CNY til Kinas Røde kors.

Det er en frygtelig tragedie, og vi er selvfølgelig glade for at vi ikke blev ramt. Jonnas, min kollega var i Chendu da det skete 90 km fra epicentret, han siger det var det værste han nogensinde har oplevede, alt faldt ned om ørene på dem, han slap uskadt men han siger han stadig har han mareridt.

Julie var til afslutnings bal på skolen eller Formel som de kalder det. De var en flok piger og to drenge der fandt på at leje en stor sort Limo, mindre kunne ikke gøre det. Men når det kun koster 300 cny (200 kr), hvem vil så ikke prøve at komme standmæssig til fest. De hyggede sig og det var det vigtigste. Julie blev modtaget af Seung Soo der havde inviterede hende.

Om søndagen hvor Julie og Sanne begge lå brak, var Emma og Jeg til børne triatelion over ved Jacob og Rikke. Børnene skulle løbe 1,2 km køre 2,2 km på cykel og svømme 50 m. Det var vældig sjovt og Emma gik op i det med live og sjæl. Efter kampen var der grillmad hos Jacob og Rikke.

Sidste weekend startede så et af de mange farvel parties, som altid kommer op til ferien hvor der skiftes ud blandt de mange familier. Denne gang var det tre familier der havde slået sig sammen til et brav af en fest. De havde lærer orkestret til at spille, det var hyggeligt og højt, så politiet nåede også at komme. men de holdt lidt lave profil, da det gik op for dem at det kun var vesterlændinge, klokken var kun lige 00 en lørdag aften.

 I løbet af ugen der gik, deltog jeg i et seminar for internationale projektledere fra hele NNE Pharmaplan i Kina. Det var rart at hører hvordan man laver projekter i Indien, Rusland, USA, Frankrig m. fl.

Jeg var også ude med min lille ingeniør gruppe der laver et projekt for Vestas. Vi var på Japansk ikke dårligt, det var noget kineserne kunne lide.

Endelig var vi til de små elevers forårs show på skolen, som altid handler om verden og dem der lever i den. Det var et forrygende show, hvor Emma ikke holdt sig tilbage, den fik på alle tangenter. Det er ikke få kommentarer vi har fået om Emme der to scenen med storm. Hun elsker at være midtpunkt når der skal optrædes, og alle ved hvem Emma er.

Sidst men ikke mindst, var Julie inviterede med til Seung Soo's graduation, han blev færdig med gymnasiet eller IB som det hedder her. Det var meget formelt, med taler og overrækkelser af Awards mm. Julie deltog også i middagen med hans forældre. Derefter var de unge ud at feste.

Efter ferien tager Seung Soo til Atlanta i USA hvor han skal starte på universitetet, det bliver nok også afslutning på deres lille forhold eller i det mindste en pause. Men der ligger jo masser nye udfordringer for dem begge i den store verden.

Jeg vil slutte for denne gang med at sige at vores nye adresse er lagt ind på kontakt siden og vores ferie planer er opdaterede. Nu må dem der gerne vil opleve Shanghai og et liv i sus og dus melde ind til kalenderen.

Ha alle sammen en god ferie, vi ses snart igen, ikke mindst til Bukkejagten i Sverige, som jeg deltager i år.

 

Mange Hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

Tilbage