Brev 10-02-2008

 

 Tianjin

Januar måned

Hej allesammen

Efter at vi kom hjem fra vores Nytårs ferie, startede Emma og Julie igen op i skolen. Julie skulle arbejde hårdt den følgende uge da hun var udtaget til at tage med skolens High schoole baskeball team (10-11 klasse) til Shanghai. Både et pige og drenge hold fløj til Shanghai for at spille for skolen. Desværre vandt de ikke mange kampe, men som Julie sagde var det sjovt at være med. Der blev også tid til en fest med de store klasser og Song Su (hendes kærste).

Julie måtte desværre gå glip af en tur op til Nanshan ski område, hvor Emma, Sanne og jeg, kunne boltre os i sneen. Det blev Emmas debut på ski. Hun var noget bange for at slippe taget i mig, men efter et par timer ville hun prøve lidt selv. Men så snart hun fik lidt fart på skulle jeg fange hende, så hun ikke faldt. Emma syntes det var sjovt, og det er nok ikke sidste gang vi tager derop på ski. Sanne var også med deroppe for første gang, hun nød det også selv om det var bidende koldt.

Emma nåede også til en børnefødselsdag hvor der var Pizza og kage. der blev også legede prinsesser til den store guldmedalje.

Da Julie komme hjem fra Shanghai fik hun sine karaktere fra første halvår. Hun har klarede sig rigtig godt hun havde fået flere højekaraktere svarende til 9, 10, 11 og 12, ligeledes havde hun fået en hædersbevisning for hendes meget flotte resultater. Vi e selvfølgelig rigtige glade for at det går hende godt og at hun kan lide sin skole. Hun er enda blevet så glad for det at hun vil søge ind på en skole i Danmark, der kan tilbyde en international studenter eksammen (IB) hvor der undervises på engelsk. Emma fik ligeledes karrakterbog (som man nu gør herude) Det går hende godt, skolenes lære er så glad for at hun er så god til både dansk og engelsk at de bruger hende til at oversætt for de nye danske børn.

Claus og Helle kom til Kina lørdag, men vi kunne desværre ikke komme ind og hente dem, da vi var inviterede til Robert Burns supper (en Skotsk digter, hvis død fejers af skotterne hvert år som en anden helligdag. De fleste inviterede var udlændinge, flere var lærer fra skolen, næsten alle kom fra engelske sprogede lande. Jeg var blevet provokeret en del af nogen af skotterne med deres fine dress, og om at danskerne i vikkingetiden kom og plynderede og voltog deres kvinder. Jeg havde derfor besluttede at jeg ville komme i kildt og deres svar på vores smoking. Sanne havde fået hendes skræder til at sy et helt dress efter nogle billeder af vores selv samme venners udstyr, som de hvde båret ved tidligere lejligheder. Resultatet var godt, alle skotterne var imponerede, og var stolte over at jeg gjorde det. Sanne havde fået lavede et sjal i samme mønstre.

Aften fulgte alle de skotske traditioner, med hensyn til mad, drikke og oplæsning af digte. Alle skulle læse et digt efter eget valg. Det blev selvfølgjort mere eller mindre godt. Men det var sjovt at være med og det var en kæmpe oplevelse. Der blev serveret masser at den dejlige traditionsbundne drik, single malt whisky. Det er en aften som vi sent vil glemme.

Dagen efter havde jeg klogt valgt at bede vores chauffør køre mig ind til Helle og Claus (vi var først hjemme kl 04 om morgen) i Beijing. Vi gik en tur over for at se den underjordiske by i Beijing. Desværre var den lukket for renovering, istedet gik vi en tur i Culture street i Beijing, hutongerne og senere en aftentur i Baiher Park. Dagen efter tog vi ud til Sommer paladset, hvor alt stod klart i på den frostklare dag. Søen var froset så vi kunne vandre ud over søen. Det var sjovt at tage billeder fra en anden vinkel end man plejer. Helle og Claus synes det var en stor oplevelse at paladset, man kunne have gået der i timevis, hvis det ikke lige var for kulden.

Ved middagstid kørte vi tilbage til hotellet hvor vores chauffør hentede os, og kørte os til Tianjin. Her åbnede Claus op for de mange godter de havde med sammen med ost, spegepølse, lakrids masipanbrød og en masse blade.

Efter at have prøvesmagt lidt af slikket tog vi en tur på en Koreansk restaurant. Dagen efter tog Sanne dem med rundt til Antikmarkede, TV tårnet mm. Om Onsdagen spiste vi hejmme, dejlig oksemørbra fra den muslimske slagter. Torsdag morgen kørte Driver Gou Helle og Claus til Beijing , så de kunne shoppe inden deres hjemtur. Sanne, EmmaJulie og jeg kørte til Beijing om aften for at overnatte på lufthavnshotellet inden vi fredag morgen skulle til Phuket i Thailand næste morgen.

Det var endnu engang dejligt at have gæster, vise en lille del af alt hvad vi oplever her i Kina.

Jeg vil til at slutte for denne gang, med at sige at vores ferie gik rigtig godt, mere er der ikke i denne måned. Men billederne fra ferien kommer meget snart på weben.

Kan i alle have det godt og godt Kinesisk Nytår her i rottens år.

Mange hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

 

Tilbage