Brev 01-11-2007

 

 Tianjin

Oktober måned

Hej alle samme

Oktober startede med at Louise havde fødselsdag og den skulle selvfølgelig fejeres selv om hun var langt hjemmefra. Hun blev vækket med fødselsdags sang, morgenmad og gaver. Om eftermiddagen var der bagt kage og boller. Aften gik på den kinesiske med et dejligt rundbord med masser af forskellige retter.

Der skulle også handles stof til kjoler til Mette og Ulrik skulle have taget mål til et jakkesæt, dette skulle nås inden vi skulle til Beijing nogle dage. Tøjet skulle nå at være færdigt inden de skal hjem om 10 dage.

Den første dag i Beijing var den 2 oktober dagen efter oktober paraden, det betød også mange mennesker i Beijing. Vi startede  med at kører ind til Perle markedet hvor der blev købt flittigt ind, efter 3 timer på markedet (mindst) gik vi over og så "Tempel of Heaven". Der var mange mennesker. Om aften gik vi ned på den nærmeste kineser restaurant og fik ungerne spist af, så de kunne komme i seng efter en lang dag. Ulrik og jeg gik ned og fik kaffe og efter en tid var der vagt afløsning, så var det pigernes tur til at gå ud og få fodmassage.

Om onsdagen tog vi over til Tianamin Square, hold da helt ferie hvor var der mange mennesker, man skulle tro at hele Kina var samlede her, vi kæmpede os op gennem masserne af mennesker og endte til sidst oppe ved den Forbudte By. Da vi vat nogle der skulle på toilettet blev vi enige om at gå ind gennem en side parkindgang. Det viste sig at være en god ide, for vi kom helt op til hoved indgangen uden om en masse mennesker. En hurtig tur gennem den Forbudte  By og ned til Tromme Tårnet, her lejede vi et pas rishou, nu skulle der hviles mens nogle andre måtte cykle. Vi fik en flot tur rundt gennem Hu Tongerne. Vi stoppede ved en gammel dames hjem hvor man kunne komme ind og kikke. Efter turen Gik Sanne og Jeg sammen med børnene på en lille cafe, mens Mette og Ulrik gik op i Tromme Tårnet. Om aften stod den på kinesisk mad, og en tidlig tur i seng. Dagen efter tog vi på Silke markedet og derefter gik turen tilbage til Tianjin.

Mette havde kæmpet med ondt i ryggen, så Sanne ringede til Dr. Wang, der er en læge i traditionel Kinesisk medicin incl. Kop, massage, akupunktur mm.  Jeg selvheller ikke været helt på toppen den sidste del af den uge Mette og Ulrik havde været der. Så efter at Mette havde fået massage, varme kopper på skuldre og ryg, mente Sanne at Doktor Wang skulle kikke engang på mig. Det var noget af en diagnose hun kom med, jeg troede virkelig at jeg skulle gå op og tage det pæne tøj på og ligge mig på sengen. Alle organer havde 30 % nedsættelse af funktionen, men jeg skulle bare tag det roligt det skulle hun nok ordne med massage, nåle og urter. hun havde dog ikke tid den dag så hun skrev bare op hvad jeg skulle spise af urter det næste stykke tid og så ville hun sende hendes mand Professor Wang om Lørdagen til at gi' mig lidt hoved, nakke og ryg massage. For en som mig der er meget skeptisk overfor hekse doktorer, var det en oplevelse at prøve Jeg spiser nu urter, drikker ikke kaffe, motionere, meget lidt alkohol. Når denne måned er omme må vi jo så se om der er nogle af de vise ord, der holder stik og om jeg er blevet et nyt menneske.  

Resten af Mette og Ulriks ferie foregik i Tianjin, med besøg hos skrædderen, Zoo, legepladsen og en dejlig tur oppe i Culture Street. Vi var selvfølgelige også på Beijing and restaurant, og den japanske.

Dagen kom hvor Vores gæster skulle pakke, bekymringen var stor om det nu kunne være der, men ak der var købt for lidt, for alle kiloene var ikke bruget op. Gou kørte dem til lufthavnen efter at Ulrik og Jeg endnu engang var blevet banket i Canasta, aften inden hjem turen. Endnu engang blev gæsterne sendt hjem og stilheden sænkede sig i huset. Men i Kina sker der jo altid noget, så det varede ikke mange dage inden der igen skulle festes, denne gang havde Carry inviterede til 40 års fødselsdag, ingen lille fest, der var 100 mennesker da festen var på sit højdepunkt, men så kom politiet også og ville have at musikken blev stoppet. Men alt kan ordnes i Kina, så efter et stykke tid kørte de igen og musikken kunne så skrues op 5 minutter efter. Om søndagen var Sanne og Jeg til noget meget amerikansk, baby shower, hvor man giver et kommenene forældrepar baby ting, og gode råd med på vejen. Her legede vi gæt og grimasser om baby ting og fraser. Meget morsomt og hyggelige mennesker, men lidt for amerikansk.

På skolen var vi over til forældre samtale og de havde kun gode ting at sige om vores børn, og det kan man jo godt lide at hører. Julie var også blevet udtaget til at tage til Shanghai og spille volleyboldt som den eneste fra 9. klasse, det var hun selvfølgelig stolt over. Turen til Shanghai gik godt de blev nr. 4 ud af 6. Det var en stor oplevelse ikke mindst at hun og tre andre skulle bo privat hos en Amerikansk familie der havde 7 børn, Julie synes at deres hus var enormt, og det havde egen indendørs swimming pool.

Der blev også holdt UN dag, hvor elever, lærer og nogle forældre kommer i tøj fra deres hjemlande. Sidst men ikke mindst blev denne sidste weekend i oktober ikke stille. jeg skulle til Jule balut med 20 andre danske mænd, lidt hårdt og dagen efter stod den på Middag hos nogle skotske venner, og hvad drikker man i Skotland, ja, whisky, så igen blev det en dejlig men lidt hård aften.

I aften sidste dag inden vi går ind i november er det Halloween, Vi havde pyntet op med Hekse, spøgelser, edderkopper mm i forstuen, så der var rigtig uhyggeligt når børnene kom forbi for at få slik. Emma var også klædt ud og gik rundt for at tigge slik.

Ellers kan jeg på falderebet fortælle at vi alle har det godt, også mig der tidligere var meget træt, det kan jo være at motion og kinesisk natur medicin har sin virkning nu må vi så se hvad den kommende tid bringer.

Kan i alle have det godt til vi ses

 Mange hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

 

Tilbage