Brev 05-11-2006

 

Tianjin Kina/ Denmark

Oktober måned

Hej Alle sammen

 Her går det fint, vi har haft en skøn måned med masser af nye oplevelser.

Måneden startede med at Lars var på projektledelses seminar i Shanghai, Der var projektledere fra det meste af verden, det var skægt at hører hvordan de roste hinanden. Der er mange måder at gøre opmærksom på sig selv.

I weekenden endte det med en spontan grillaften inde hos Martin og Tina, de havde købt en masse kød med hjem fra den Tyske slagter i Beijing Lamme koteletter og store bøffer. Klokken blev 03 inden vi kom i seng.

Weekenden efter var det rigtig godt vejr og vi planlage en tur op til Muren på et sted der heder Mytany, her kan man se muren strække sig 5-10 km. Det var meget klart og oppe i bjergene og vi kunne se langt. Vi havde smurt mad hjemmefra, så frokosten blev spist på restepladsen inden vi begyndte at gå op til en lift. Vi tog liften 1000 m op, inden vi begyndte at gå på muren. Vi valgte at gå svagt nedad med et par enkelte stigninger, det var en god tur hvor ungerne kunne gå for det meste. Efter ca. 4 km. Valgte vi at tage en ruchebane ned fra muren, man kørte på en lille slæde med bremse. Jeg havde Emma mellem benene, Sanne kørte bagved. Det var en sjov tur selv om vi desværre ikke fik topfart da der var en svensker der kørte foran Kenneth ikke turde køre stærkt.

Julie var ikke med da hun var i Beijing og spille fodbold, mod nogle andre internationale skoler. De vandt nogle og tabte desværre også nogle.

Julie fik også karakterbog i den uge, hun lå over middel så vi var ganske godt tilfreds, men det var Julie ikke, så nu knokler hun endnu mere, med lektierne.

 I løbet af ugen var der UN dag og skolen havde arrangeret en parade hvor alle eleverne, mødre og lærer var klædt i noget symbolsk fra deres land. Det var mægtig flot og meget spændende sagde Sanne. Der var mange der havde gjort meget ud af det. Emma, Julie og Sanne kom i Danmarks fodbolds trøjer.

I samme uge havde vi besøg af NNE Tianjins bestyrelse, med NNE*s direktør, alle familierne var inviterede ud til middag. Det var veldigt hyggeligt.

Ronnie og jeg skulle have syet nye skjorter så vi tog vores personlige shopper med ud for at vælge stof og afgive ordre. Nu skal vi så vente en uge mere så kan vi se resultatet. Ca. 50 kr. stykket, for en skræddersyet skjorte. Billigt må man tilstå. Næstegang skal jeg ha syet et jakkesæt. Sanne får også syet en masse tøj, der ligger hele tiden tøj til syning.

Selv om man kan få syet noget tøj, så vil Julie nu hellere på Silkemarked i Beijing, her fik hun tøj fra top til tå, samt nye kondi sko og to efterårs jakker. Der faldt også en enkelt jakke af til mig.

Samme dag hvor der var Halloween var det forfærdelig tåget ”Fog Day” normalt melder skolen ind pr telefon, det skete ikke så en del af Danskerne der selv kører blev fanget i tågen. Tågen blev så tæt at de måtte opgive, at komme frem og vente om. Et par timer senere kunne de så køre til skolen igen.

Om aften var der så Halloween for de små klasser, rigtig mange var klædt ud. Emma kunne ikke lide de uhyggelige udklædninger og havde selv kun en par horn og en hale på. Jeg var desværre ikke med, da jeg var i Qingdao på forretningsrejse, for at starte et nyt projekt op.

Her i weekenden har vi slappet af, med lidt film, boller (Lars bagte boller og rugbrød) og her til aften var vi på den Japanske reasturant og spise. Vi har talt med lidt af familien og venner på Skype.

Vi fik også af vide at Gudde og Klaus havde bestilt rejse herud til påske, det var jo dejligt at hører.

 Ellers går det fint med os alle, vi hygger os sammen og ellers har vi som alle andre travlt med arbejde, skole, kinesisk og indkøb.

Vejret er begyndt at svinge meget, 8 °C til 20 °C, det blæser (der er dejligt, for så er det gerne klart og frisk). Det er slut med regn og tåget dage slutter om ca. 14 dage. Så begynder den meget tørre og støvet vinter med temperaturer ned til -10 °C.

Sanne har fået ny chauffør, den gamle meddelte pludselig at han skulle væk i 1½ måned ”Emergency” ingen ved hvorhen (sikkert i fængsel). Men Sanne har jo en god ”ARI” og fluks kom der en ny chauffør. Han er mægtig god og ellers bliver han skældt ud af vores Ari (hushjælp).

Kan i nu alle ha det godt, og nyd så lidt nye billeder fra Tianjin, Kina.

Mange hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

 

Home | Tilbage