Brev 03-09-2006

 

Tianjin Kina/ Denmark

 August måned

Alle har det godt, efter en dejlig måned med nye og spændende indslag. Julie startede i 8 klasse, Emma havde første skoledag (se billeder på Emmas hjemmeside), bryllups dag vi var på NNE's familie weekend i" Nan der Her", Sanne er startede med at lære mere kinesisk.

Måneden startede med at Lars var til "Balut hos Ronnie", dette forløb stille og roligt da det var midt i ugen, ellers har den stået på motion tre gange om ugen i fitness centret (Lars ender med at blive en tynd). Både Sanne og Jeg træner frem mod at løbe på muren, sikkert 10 km, der er dog dem der planer at løbe en halv og en hel Maraton.

Julie er startede i 8. L og er kommet på A holdet i engelsk (hun er også blevet dygtig.) De er også startede med at spille fodbold, det passer Julie godt, selv om hun klager over at hendes medspillere ikke spiller godt. De vandt deres første kamp 4-0. Ellers har Julie mange lektier for og kun lidt tid til tant og fjas.

Emma er startede i børnehaven på den internationale skole, hvor Julie også går. Det var en stor dag hvor hun pludselig skulle til at være hele dagen og uden mor. De har fire lærere Ms. Roberts, Ms. Ann, Ms. Cary og Ms. der er kineser. Der tales kun engelsk, men vi tror ikke det betyder noget for hun kan godt lide at være der. Hun havde lært et par engelske gloser inden hun startede, toilet, water, Hungry osv. Der går også et par andre danske børn, så de kan altid hjælpe lidt. Emma har nogle gange madpakke med og andre gange kan hun få mad fra cafeteriet, de servere varmt mad og snack.

Sanne har pludselig hele dagen for sig selv, efter hun har været ude og aflevere Emma og Julie på skolen. Sanne træner tre gange om ugen Løb, cykling og vægt træning. Bøgerne er købt og hun har haft sin først kineser time igen. Planen er tre gange kinesisk om ugen. Ellers er det de sædvanlige ting, coffee morning, Lunch, Fridays Beer, og indkøbs ture med veninderne.

Lars arbejder stadig for Vestas hvor vi er ved at have detail designet færdig, vi skal til at starte den tredje byggeplads op hos Vestas i næste uge. Eller har der været en enkel middag med ingeniøren hvor der skulle "gambes" (Bunde den lokale brændevin som nogle af jer har smagt, bad). Vi er nu 14 danskere og 75 kinesere i NNE og vi vokser stadig.

Sanne og Jeg havde bryllupsdag, vi fik Ma Li til at passe Emma og Julie og så gik vi på Japansk restaurant "Hyart" det var bare lækkert, vi fik "Tapanyagi" (eller noget i  den retning) Det er fisk og kød tilberedt på en stor plade foran os.

NNE havde inviterede til familie weekend, det skulle foregå i Nan Der Her, en bade strand der ligger små 300 km væk fra Tianjin. Vi skulle køre i busser (4 stk .med godt 300 ansatte og familie) Efter 5 timer på landevej (bus selskabet skulle spare vejafgiften på motorvejen) nåede vi en forlystelsespark, hvor vi skulle spise frokost og hvor vi også skulle sove. Da den kinesiske frokost var overstået, troede vi skulle ha vores værelser og ud og prøve tingene, men nej vi skulle videre i bus til en anden forlystelses park. Efter yderligere 1½ time var vi fremme ved noget der minde om Sea World  i USA. En stor park med hajer, hvaler, fisk, delfiner, søløver , sæler, isbjørn, badeland, strand mm. Man kunne også komme ned og svømme i akvarierne med dykkerudstyr (det så spændende ud.

Der var forskellige optræden med dyrene, børnene synes det var sjovt. Da aften endelig kom skulle vi ha aftensmad, vi fik udleverede en Big Mac menu (De havde været ude at hente tre hundrede Big Mac menuer) Til min store overraskelse var burgeren lidt varm, men fritterne var slatne. Men skidt med det efter kun at have fået kineser frokost (ikke særlig lækkert) gled det ned. Turen gik nu 1½ time tilbage til vores hotel. Der var ikke mange der var til mere så vi gik i seng.

Næste morgen var Emma frisk kl. 5.30 og efter hun havde snakket i en ½ time besluttede jeg at gi hende noget morgenmad, og gå en tur ud i parken. Vi gik op i en lille zoo jeg vidste lå i det fjerneste hjørne. Det var rigtig hyggeligt at gå rundt for der var overhovedet ingen mennesker. Da vi kom op til zoo, gik vi bare ind, her mødte vi en opsynsmand, men han var vældig flink, han gav Emma noget grønt så hun kunne fodre dyrene. Efter et par timer var folk ved at vågne op og pakkens ansatte begyndte at møde på arbejde.

Vi gik tilbage til Sanne og Julie der var ved at få øjne, de ville ikke med over og ha morgenmad, jeg var heldig lige at skaffe nogle boller til dem fra en af de andre danske der var forudseende (Mariane havde bagt boller, taget kaffe med, marmelade mm). Julie ville lave lektier og Sanne besluttede at blive ved hende. Emma og jeg gik over for at få den vidunderligste kinesiske morgenmad (ris suppe, dofu, majs vælling suppe,  tusind års æg (grønne) dampede boller, meget lyserød kød/fedtpølse) Nå men endnu engang var jeg heldig, jeg fik tiltuskede mig en kop Nes kaffe fra en af de andre og et par boller til Emma og Jeg.

Vi var ude og prøve en masse, en ting skal dog nævnes, det er de små miniature Harlyer, Emma ville ha en tur, jeg kunne få lov til at sidde bag på. (Nu må du ikke blive misundelig Stig).

Inden vi skulle hjem var der frokost (også meget kinesisk,)  og Lucky draw. Vi fik overtalt busselskabet at vi a sikkerheds årsager skulle køre hjem af motorvejen. Det tog 3½ time. Da vi kom hjem til Tianjin, kørte vi lige en tur forbi "Fridays" (Burger, bøffer, og meget andet lækkert), sjovt nok mødte vi flere af de danske ansatte der, de skulle lige ha noget ordentlig mad. Det havde været en lang men dejlig tur, dog var maden ikke noget at råbe hurra for, hvilket er sjældent.

Denne weekend havde vi fælles middag uden børn på vores lokale kineser restaurant (lækker mad pris 1200 kr. for 30 mennesker). Efter det ville Anja og Kenneth var lige blevet gift så de ville gerne gi en øl på "Broadys ", Nu var tonen slået an så vi var nogle der tog i byen "Rainbow". Sanne blev meget festlig, men knap så sjovt var det dog næste dag. Sanne måtte gå glip af en stor BBQ på Sheraton.

 

Dagen i dag er gået stille og roligt, derfor var der lige tid til at opdatere hjemmesiden.

Vejret: Dejligt, ikke ret fugtigt, og 28°C

Kan i alle ha det godt, vi tales ved.

 Vi må se hvad September kan byde på ud over Lars' og Emma's Fødselsdag ,  her i Tianjin

Hilsen Emma, Julie, Sanne og Lars

 

 

Home | Tilbage