Brev 05-06-2006

 

Hej alle sammen

Tid lidt nyt fra os i Tianjin, vi har det alle godt, nu hvor sommeren for alvor er begyndt.  Temperaturen ligger konstant over 25°C og til tider over 30°C. Fugtigheden begynder langsomt at stige så det varer ikke længe før det både er varmt og fugtigt.

 

I starten af maj, skulle vi ha’ været en tur i Shanghai, men Emma blev syg og vi måtte aflyse, vi fik i stedet en stille weekend hjemme.

Julie blev færdig med alle eksemerne, hun mener det gik godt i de fleste fag, og de karakterer hun har fået er også rigtig gode, når man tager i betragtning at hun kun har været her 3½ måned. Ugen efter eksamen var der årets skolefest ”The Pram” . I bedste amerikansk stil bliver pigerne inviterede til festen af en af drengen, Pigerne i fest kjoler og høje sko og drengene i jakkesæt med slips’ De var nydelige. (billeder på Jlies side og i foto. Julie og jeg var til skolen afslutning aften for idræt hvor der skule uddeles præmier for flid, bedste spiller, talent, fremgang samt præmier fra de forskellige turneringer de havde vundet. Da Julie ikke kunne spille fodbold i denne sæson meldte hun sig til baskebold, det gik åbenbart fint, hun fik en pokal for bedste fremgang, med kommentaren at hun lige skulle ligge rugby stilen lidt til side, indtil fodbold turneringerne starter. Julie stopper skolen i næste uge og det tror jeg hun glæder sig til.

 

Emma hygger sig meget sammen med hendes Ari, hun er så småt begyndt med de første kinesiske ord. Eller er løber hun rund og leger med de andre unger uden for. Hun er blevet utrolig god til det danske, en gang imellem måske lidt for god for hun fanger desværre også de grimme sætninger der en gang imellem flyver rundt. Emma er lige blevet meldt til på samme skole som Julie hun starter i Nursery, det samme som børnehave, efter ferien.

 

Sanne træner to til tre gange om ugen med Anja i fitness centret 1 times cykling og en times vægttræning. Ellers er det stadig shoppeture, frokoster og passe på Emma tiden går med.

 

Jeg har været på rejse til Hernan provincen , hvor jeg skulle på udstilling, det foregik i weekenden, udstillingen var overstået på en dag så vi havde 1½ dag til at kikke på området. Der var meget at kikke på, vi besøgte et af Kinas største Budistiske templer, stedet var meget berømt for deres kampsport. I tilknytning til templet lå en skole med 6000 elever, vi var meget heldige og se dem træne om aften. Jeg er imponerede over den disciplin der blev udvist, og de grupper der øvede det samme gjorde det med meget stor samtidighed så man kunne hører bevægelserne som en susen.

 

Vi passerede flere skoler på vejen hjem, hvor alle eleverne var ude at træne. Dagen efter var vi på selve udstillingen hvor kinesiske firmaer fremviste flotte kopier af de fineste pharmaseutiske tappe, pille og pakkemaskiner. Det var dog en blandet landhandel af god og dårlig kvalitet, men prisen var ca. 10 gange lavere, det er det de vestlige firmaer er oppe imod.

Sidst på eftermiddagen kunne vi lige nå en tur ud til den Gule flod, navnet kommer af al det mudder der slæbes med af floden.

 

Sidste weekend var vi en tur oppe ved Bei Der He, det er der hvor den kinesiske mur går ud i havet. Det var flot at se, efter det tog vi en tur til en mindre badeby med dejlig strand og en masse vand ruchebaner, vi var dog ikke i vandet da det stadig er for koldt. Men skønt var det at være ude ved havet, med frisk luft og dejlig udsigt.

I denne weekend har vi haft travlt, torsdag havde vi besøg af Knud, en af Sannes mor og fars venner. ( Han havde pålæg chokolade og andre lækre sager med fra Danmark, dejligt) .Fredag var Sanne og Jeg ude at spise alene på en ny italiensk restaurant, derefter var vi på diskotek ”Rainbow” Lørdag var vi ude at spise hos en af mine kinesiske kollegaer og hendes mand, det var en dejlig oplevelse. Det var ikke i en lille Huton, (gammelt kinesisk hus på ca. 20 m²) men en stor lejlighed på 180 m², jo kineserne er ved at købe store lejligheder, ikke en men to, tre stykker.

I dag var der stor grillfest i den compound, hvor vi bor, vi var vel 100 mennesker fra alle mulige lande. Der var Patang turnering og masser mad og drikke. Nu er alle trætte og vi vil slutte for denn gang.

 

PS. Sanne Juli og Emma glæder sig til de tager til Danmark i denne måned. De rejser hjem den 29. juni.

Denne måneds højdepunkt bliver et længe ventede besøg af Emilie, Cecilie, Simon, Henriette, Britt, Hj og Jan. Vi glæder os meget til at vise dem en lille del af vores verden her i Kina inden de drager videre ud på egen hånd.

 

  

 

 

Home | Tilbage